ΤΕΧΝΗΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μαρία Σκουρολιάκου

Περιγραφή

Στο μάθημα αυτό παρουσιάζεται η σημαντική πρόοδος στον τομέα της τεχνητής διατροφής, παρεντερικής και εντερικής, στα παιδιά και τους ενήλικες κατά τα τελευταία χρόνια. Αναλύονται συνοπτικά βασικές γνώσεις σχετικές με την παρεντερική και εντερική διατροφική υποστήριξη του ασθενούς και απευθύνεται κυρίως σε διαιτολόγους. Επίσης, παρατίθενται βιβλιογραφικές αναφορές από άρθρα και έγκριτα συγγράμματα για μελέτη εξειδικευμένων θεμάτων.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Αναλυτικά: Η διατροφική θεραπευτική υποστήριξη ως απαραίτητο στοιχείο στην φροντίδα του ασθενούς. Σχέση κόστους – οφέλους της διατροφικής θεραπευτικής υποστήριξης. Μακροθρεπτικά και Μικροθρεπτικά συστατικά. Νερό και Ηλεκτρολύτες. Οργάνωση Διατροφικής Φροντίδας – Εκτίμηση Διατροφικής Κατάστασης. Διάγνωση, ανίχνευση και εκτίμηση του Υποσιτισμού. Κακή Θρέψη. Επίδραση της Διατροφής και της Αλλαγής του Σωματικού Βάρους στην Σύσταση του Σώματος. Μεταβολική Αντίδραση στον Υποσιτισμό, την Λοίμ
Περισσότερα  

Ημερολόγιο

Ανακοινώσεις