ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Βάϊος Καραθάνος, Αντωνία Χίου, Αμαλία Γιάννη

Περιγραφή

Η κατανόηση των ιδιοτήτων βασικών συστατικών των τροφίμων και των αρχών που διέπουν την αλλοίωση, τη διατήρηση και την επεξεργασία τους. Στο πλαίσιο αυτό μελετώνται επιλεγμένα θέματα της επιστήμης τροφίμων και συνδυάζονται με εργαστηριακές ασκήσεις. Οι εργαστηριακές ασκήσεις έχουν ως στόχο:(α) τη σύνδεση της θεωρίας των παραδόσεων με αντίστοιχα εργαστηριακά πειράματα (β) την εκμάθηση μερικών βασικών εργαστηριακών τεχνικών της χημείας τροφίμων (γ) την εξοικείωση με προσδιορισμούς-υπολογισμούς σύστασης τροφίμων και τη συνειδητοποίηση των φοιτητών ως καταναλωτών και ως μελλοντικών επαγγελματιών του χώρου της διατροφής

Ημερολόγιο