ΕΦΗΡΜΟΣΜΕΝΗ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ
Αδαμαντίνη Κυριακού
Η Εφηρμοσμένη Μικροβιολογία περιλαμβάνει δύο μέρη (Α και Β). Στο Α μέρος επιλέγονται και μελετώνται ειδικές κατηγορίες μικροοργανισμών που σχετίζονται με το φυσικό μικροβιόκοσμο του ανθρώπου, κάποια παθογόνα του ανθρώπου, ενώ κάποια σχετίζονται με τις αλλοιώσεις των τροφίμων ή αποτελούν τροφογενή παθογόνα. Επίσης μελετάται η σχέση παθογόνου -ξενιστή και ο φυσικός ανθρώπινος μικροβιόκοσμος.
Στο Β μέρος μελετώνται κυρίως θέματα της Μικροβιολογίας Τροφίμων (κατηγορίες τροφίμων, μικροοργανισμοί που τα αλλοιώνουν, μέθοδοι συντήρησης τροφίμων, ζυμωμένα τρόφιμα και λειτουργικά τρόφιμα). Τροφογενείς νόσοι.
ΛιγότεραΗ Εφηρμοσμένη Μικροβιολογία περιλαμβάνει δύο μέρη (Α και Β). Στο Α μέρος επιλέγονται και μελετώνται ειδικές κατηγορίες μικροοργανισμών που σχετίζονται με το φυσικό μικροβιόκοσμο του ανθρώπου, κάποια παθογόνα του ανθρώπου, ενώ κάποια σχετίζονται με τις αλλοιώσεις των τροφίμων ή αποτελούν τροφογενή παθογόνα. Επίσης μελετάται η σχέση παθογόνου -ξενιστή και ο φυσικός ανθρώπινος μικροβιόκοσμος.
Στο Β μέρος μελετώνται κυρίως θέματα της Μικροβιολογίας Τροφίμων (κατηγορίες τροφίμων, μικροοργανισμοί που τα αλλοιώνουν, μέθοδοι συντήρησης τροφίμων, ζυμωμένα τρόφιμα και λειτουργικά τρόφιμα). Τροφογενείς νόσοι.
Η Εφηρμοσμένη Μικροβιολογία περιλαμβάνει δύο μέρη (Α και Β). Στο Α μέρος επιλέγονται και μελετώνται ειδικές κατηγορίες μικροοργανισμών που σχετίζονται με το φυσικό μικροβιόκοσμο του ανθρώπου, κάποια παθογόνα του ανθρώπου, ενώ κάποια σχετίζονται με τις αλλοιώσεις των τροφίμων ή αποτελούν τροφογενή παθογόνα. Επίσης μελετάται η σχέση παθογόνου -ξενιστή και ο φυσικός ανθρώπινος μικροβιόκοσμος.
Στο Β μέρος μελετώνται κυρίως θέματα της Μικροβιολογίας Τροφίμων (κατηγορίες τροφίμων, μικροοργανισμοί που τα αλλοιώνουν, μέθοδοι συντήρησης τροφίμων, ζυμωμένα τρόφιμα και λειτουργικά τρόφιμα). Τροφογενείς νόσοι.
Στην ενότητα αυτή γίνεται αναφορά στις σημαντικότερες κατηγορίες βακτηρίων και τις φυλογενετικές σχέσεις τους.
Η έμφαση είναι κυρίως σε βακτήρια που είναι σημαντικά για τον άνθρωπο, ανήκουν στο φυσικό μικροβιόκοσμο του ανθρώπου, ή είναι σημαντικά παθογόνα του. Κάποια από αυτά είναι τροφογενή παθογόνα ή παίρνουν μέρος σε ζυμώσεις των τροφίμων.
1) Φυσιολογικές αλληλεπιδράσεις ανθρώπου - μικροοργανισμών
Ο Ανθρώπινος Μικροβιόκοσμος
2) Παθογένεση
Ημερολόγιο
Ανακοινώσεις
- Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου 2025
- Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2025
- Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2025
- Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2025
- Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2024